Simon Mignolet is er meteen bij, Vormer en Clement hebben nodige ambitie: Club Brugge heeft eigenlijk geen enkele keuze in uitverkocht Jan Breydel


Foto: © photonews 06 augustus 2019 11:00

6-0 tegen STVV. Het stond er als een ferm statement op vrijdagavond. Maar: Dynamo Kiev is andere koek, beseffen ze in Brugge. En toch is dit dé kans der kansen voor blauw-zwart.

Dynamo Kiev en daarna Basel of Linz: in vergelijking met eerdere jaren en campagnes is de loting de Belgen in de Champions League goed gezind. Een garantie op de groepsfase is het niet, maar Club Brugge kan zich niet wegsteken.

"Dynamo Kiev is andere koek. Nu is het voor echt", beseft Ruud Vormer voorafgaand aan de wedstrijd met de club uit Oekraïne. Philippe Clement van zijn kant is niet van plan om te roteren, zoals hij vorig seizoen bij Genk wél deed in de voorrondes van de Europa League.

Situatie met Genk was anders

"De situatie was toen anders, ik was er al zes maanden - hier nog maar zes weken. Alles loopt goed, maar er is nog veel progressiemarge", aldus de oefenmeester van blauw-zwart op een persconferentie op maandagnamiddag.

Clement wil graag naar de Champions League en toont ambitie. Simon Mignolet is bovendien al speelgerechtigd en kan meteen onder de lat plaatsnemen, terwijl het stadion uitverkocht zal zijn - uniek voor een voorrondewedstrijd op een dinsdagavond.

Club Brugge is favoriet bij BetFIRST. Een gokje op hen maakt van 100 euro meteen 245 euro, de bezoekers kunnen zelfs 370 euro opleveren. Doe er je voordeel mee! 

Champions League \\ Club Brugge \\ Dinamo Kiev
 
 
 
Reacties.