Waarom wij Vanaken deze zomer niet meer naar Ajax zien vertrekken


Foto: © photonews 07 augustus 2019 21:59

Opvallend bericht woensdagochtend. Ajax zou Hans Vanaken willen losweken bij Club Brugge als Donny van de Beek naar Real Madrid trekt.

Ajax zou zo’n vijftig miljoen euro vangen voor van de Beek. Een bedrag waarmee je al eens de markt op kan natuurlijk. Zeker met de miljoenen van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in het achterhoofd.

Als na de Jong ook Lasse Schöne (op een zucht van het Italiaanse Genoa) en van de Beek zouden vertrekken, wordt het Ajax-middenveld wel erg jong. Siem de Jong (terug na een uitleenbeurt aan Sidney FC) en Zakaria Labyad (speelde vorig jaar amper) lijken namelijk geen toekomst meer te hebben in Amsterdam.

Blijven over op het middenveld: Razvan Marin (23, ex Standard) en vier jeugdproducten die nog alles te bewijzen hebben: Dani de Wit (21), Noa Lang (20), Jurgen Ekkelenkamp (19) en Ryan Gravenberch (17).

De 26-jarige Vanaken heeft intussen toch tweehonderd wedstrijden voor Club Brugge op de teller staan, won de Gouden Schoen en is tegenwoordig een vaste klant in de selectie van de Rode Duivels. Natuurlijk beland je dan op verlanglijstjes.

De vraag is of Vanaken op dit moment een transfer naar Ajax ziet zitten. Hij heeft al laten weten dat ‘alles moet kloppen’ vooraleer hij vertrekt bij Club Brugge. Net als een Sander Berge is hij niet happig om bijvoorbeeld in de Premier League tegen de degradatie te gaan voetballen.

Ajax is natuurlijk een offensieve ploeg die om de prijzen strijdt. Dat speelt zeker in hun voordeel. De timing is dan weer een heel ander verhaal. Zowel Hans’ transfer naar Lokeren (2013) als naar Club Brugge (2015) was geregeld voor de voorbereiding goed en wel begon. Als Real nog even blijft pokeren met Ajax, zijn we al half augustus. Of nog later.

Vincent Mannaert liet al weten liever geen basisspeler meer te laten gaan. Club Brugge staat financieel sterk na de verkoop van Wesley Moraes, Arnaud Danjuma, Marvelous Nakamba en Stefano Denswil dus hoeft hem helemaal niet te verkopen. Bovendien weet blauw-zwart maar al te goed hoeveel Ajax deze zomer al cashte en kan het Brugse bestuur daar gebruik van maken om het onderste uit de kan te halen.

Brugge is als een speer uit de startblokken geschoten. Niemand lijkt te malen om het vertrek van het bovenstaande kwartet. Sinds de aankondiging van Simon Mignolet is blauw-zwart opnieuw dé grote favoriet voor de titel en dinsdag zette Club Brugge een eerste stap richting Champions League.

Zoals Vanaken zelf zegt: zeg nooit nooit. Maar wij zien Vanaken deze zomer niet meer naar Ajax vertrekken. En deze maand eigenlijk ook niet vertrekken in het algemeen.

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Club Brugge \\ Ajax
 
 
 
Reacties.