De feilloze competitiestart van Antwerp onder de loep

10 augustus 2019 11:24

Antwerp is met een 6 op 6 aan de competitie begonnen en met een overwinning tegen Viktoria Plzen in de heenmatch van de derde voorronde van de Europa League. Het succes van de Great Old ontleed.

Er moet natuurlijk wel gezegd worden dat de tegenstand in de Belgische competitie tot dusver niet geweldig was. Eupen en Waasland-Beveren slikken makkelijk tegendoelpunten en beide clubs zitten met een 0 op 6 opgezadeld.

Tegen de Tsjechen verliep het, zeker in de openingsfase, wat moeizamer. Plzen zette een blok neer, maar dat werd vooral na de 1-0 geregeld ontmandeld. De zege was terecht, al hopen ze bij de Great Old dat ze het zich achteraf niet gaan beklagen dat ze ‘maar’ een keer gescoord hebben.

Aanvallende automatismen

De goede start doet Bölöni en de zijnen duidelijk deugd, zeker na de defensieve zorgen die er heersen. Het centrale duo van vorig jaar – Arslanagic (geblesseerd) naast Van Damme (naar Lokeren) – is niet meer en ook Borges ligt in de lappenmand. Aanwinst Pius startte voor het eerst in de basis tegen Plzen maar viel na een halfuur al geblesseerd uit. Schieten nog over: Seck en Batubinsika. Arslanagic en Borges kunnen maar beter snel terugkeren.

Gelukkig teert de club met stamnummer 1 op de aanvallende automatismen van vorig seizoen. Die zitten er duidelijk nog in geslepen, mede omdat er niemand is vertrokken. Ivo Rodrigues lijkt wel herboren en voor de rest spelen Mbokani, Hairemans en Refaelov gewoon op niveau, terwijl Baby en Lamkel Zé staan te drummen om weer basisspeler te worden.

Ten slotte is ook het vertrek van Govea goed opgevangen met de komst van Alexis De Sart. Een slimme transfer die er meteen stond!

Ondertussen circuleert de naam van Defour in het Bosuilstadion en wie weet welk konijn Luciano D’Onofrio nog uit zijn hoed tovert. Na de overwinning tegen Plzen dromen de fans van de poulefase van de Europa League en een topaffiche. De Antwerp-fans hebben reden om te zweven, of brengt Charleroi RAFC zondag met beide voetjes op de grond?

Europa League \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.