Simon Deli: de vergelijking met Ngadeu, zijn 'scoringsprobleem' en de ambitie om met Club beter te doen in Europa dan bij Slavia

10 augustus 2019 14:05

De competitiestart van Club Brugge mag er zijn. Drie overwinningen na drie matchen en slechts een tegendoelpunt. Een pluim dus voor de verdediging, waar Simon Deli een vaste waarde is.

De Ivoriaanse verdediger strijdt met Club om een plaats in de Champions League, iets wat hij vorig jaar niet haalde met Slavia Praag. Toen werden ze uitgeschakeld door... Dynamo Kiev. In de Europa League ging het hem wel voor de wind.

"We hebben het Chelsea toch moeilijk gemaakt in de kwartfinales", was Deli trots bij Het Nieuwsblad. In de voorgaande rondes gingen Racing Genk en Sevilla voor de bijl, niet van de minste ploegen!

"Met Club gaan we het volgens mij beter doen dan Slavia. Op individueel vlak zijn de kwaliteiten aanwezig, nu moeten we daar nog een vechtersmentaliteit aan koppelen. Dat was ons grootste wapen bij Slavia."

Weinig goals

Bij de Tsjechische club vormde Deli een verdedigende tandem met Michael Ngadeu, nu AA Gent. "Door zijn goede timing maakt hij makkelijk doelpunten. Makkelijker dan ik. Ik scoor ook gewoon de weinig, slechts vier keer in heel mijn carrière."

"Er komt een moment dat ze er wel zullen ingaan", ging Deli verder. "Misschien wil ik het wel te graag. Ik denk dat ik vooral de pech heb dat ik steeds doelmannen tegenkom die in hun goeie dag zijn", zocht hij naar een verklaring. Op een eerste goal in Brugse loondienst kan het dus nog even wachten zijn.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.