Drie clubs trokken deze zomer aan de mouw van Marc Brys


Foto: © photonews 11 augustus 2019 09:57

Sint-Truiden strandde vorig seizoen op een zucht van play-off 1. Trainer Marc Brys werd gelauwerd om zijn geleverd werk en dat bracht de nodige interesse teweeg. De coach besloot om te blijven. Zou hij er al spijt van hebben?

Tot op de slotspeeldag streden de Kanaries mee om een plekje in play-off 1. Het contrast met dit seizoen kan niet groter zijn. Na een 6-0 pandoering tegen Club Brugge en een 0-1 nederlaag deelt Sint-Truiden de rode lantaarn met Cercle Brugge.

Marc Brys kon na het successeizoen vertrekken, maar koos voor een verlengd verblijf. "Er waren drie concrete aanbiedingen. Belgische en buitenlandse", begon de coach zijn verhaal in De Zondag.

Geen spijt

"Het waren nu ook geen aanbiedingen waar je geen neen kon tegen zeggen én ik wilde niet van de een club naar de andere hoppen. Bovendien redeneerde ik: als ik met STVV opnieuw een goed seizoen kan neerzetten, komen er wellicht nog betere aanbiedingen."

Maar nu zit de Brys met een verzwakte kern opgescheept. "Ik heb mijn beslissing genomen en sindsdien heb ik niet meer achteruitgekeken. Dat is mijn karakter", gaf Brys aan geen spijt te hebben van zijn keuze.

Jupiler Pro League \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.