Preud'homme weer waar het mis liep tegen STVV: "Het heeft niets met de kwaliteit van mijn elftal te maken"


Foto: © photonews 11 augustus 2019 18:51

Standard had tegen hekkensluiter STVV de uitgelezen mogelijkheid om met een 9 op 9 te pronken, maar de Kanaries zorgden zondagmiddag voor een verrassing. De manschappen van Michel Preud'homme lieten het in de eerste helft afweten en daar had de coach een verklaring voor.

Het stond 2-0 bij de rust, maar na de aansluitingstreffer van Mpoku had Standard nog genoeg kansen om iets te rapen op Stayen. Zelfs om te winnen. "We maakten aanvallende en verdedigende fouten die we normaal niet maken", stak Michel Preud'homme van wal.

"Daar is natuurlijk een reden voor, en die heeft niets te maken met de kwaliteiten van mijn elftal. Het komt omdat we op een veld spelen dat volledig anders is dan we gewoon zijn", verwees de verliezende coach naar de kunstgrasmat van Stayen.

Te traag

"We hebben het daar echt moeilijk mee gehad. Met hoe de bal rolde of botste. We hadden telkens te veel tijd nodig, waardoor de snelheid in ons spel ontbrak", ging Preud'homme, die op de mentaliteit van zijn spelers niets had aan te merken, verder.

Uiteraard was er ook een portie pech mee gemoeid. Drie ballen tegen het doelkader, Schmidt die een goede dag had en Endo die op spectaculaire wijze een bal van de lijn keerde. Dat is voetbal zeker?

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.