Genk-icoon roept op om nog extra versterking te gaan halen: "Het is nog niet te laat"


Foto: © photonews 12 augustus 2019 22:26

Racing Genk is nog in de opbouwfase, dat kan ook niet anders met al die belangrijke jongens die vertrokken zijn. Maar clubicoon Mark Hendrikx ziet toch wel een paar problemen die nog opgelost zullen moeten worden.

Volgens hem ogen de Limburgers niet fit genoeg. “Genk speelde geen onaardige wedstrijd tegen Zulte Waregem maar drie zaken vielen me op. De druk op de bal was miniem bij de Genkse tegendoelpunten. En de afstand tussen de linies was te groot. Die twee zaken vind ik vreemd zo aan het begin van het seizoen, een moment waarop een ploeg normaal gezien topfit zou moeten zijn", klinkt het in HBvL. "

"Ten derde ontbrak het de thuisploeg aan creativiteit. Genk verloor deze zomer met Trossard en Malinovskyi twee zeer creatieve middenvelders. Op dit moment is er eigenlijk niemand in de kern die opstaat om hun rol in te vullen. Een extra inkomende transfer, een middenvelder met ideeën, het zou tijdens deze mercato een welgekomen geschenk zijn. Het is ook nog niet te laat, de markt sluit pas op 31 augustus.”

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.