Antwerp-nieuwkomer hoopt op meer kansen: "Maar de flank ligt me toch beter"


Foto: © photonews 12 augustus 2019 22:09

Laszlo Bölöni heeft nog niet heel zijn groep strijdensklaar gekregen. Tegen Charleroi roteerde hij, maar blijkbaar te veel van het goede. Sander Coopman zijn eerste match voor The Great Old draaide zo uit op een verlies. Maar hij was toch half tevreden.

Zonder de VAR had hij zelfs gescoord. Coopman begreep echter wel dat zijn doelpunt werd afgekeurd. "De bal gleed tegen mijn hand en volgens de nieuwe regels is dat hands. Het blijft natuurlijk aangesloten, maar als het de verdediger was geweest dan ging de bal waarschijnlijk op de stip. Dus ja..."

Coopman kreeg zijn eerste basisplaats van Bölöni. "Hij heeft me toch niet vervangen, dus daar hou ik wel een goed gevoel aan over. Het was lang geleden dat ik nog eens een hele match mocht spelen. En het was zoeken op de 10. De trainer had nochtans gezegd dat hij me gehaald heeft voor de flank, waar ik me meer op mijn gemak voel."

Het is allemaal wat wennen trouwens. "Het was aanpassen bij mij aan de Antwerpse mentaliteit. Maar omgekeerd moeten ze zich ook aanpassen. Ik denk dat ze mijn West-Vlaams hier niet zo goed begrijpen", lachte hij.

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.