šŸŽ„ Voetbalpensioen op nonchalante wijze verklapt: recordinternational Wesley Sneijder houdt het voor bekeken

12 augustus 2019 18:25

Wesley Sneijder is definitief voetballer af. Dat heeft de Nederlander zelf bekendgemaakt, al is niet meteen duidelijk of dat al dan niet de bedoeling was. In elk geval heeft Sneijder een mooie carriĆØre achter de rug, met liefst 134 interlands voor Oranje. Sneijder is dan ook recordinternational.

Zijn prestaties voor het Nederlandse nationale elftal blijven misschien wel het meest bij. Sneijder speelde in totaal drie EK's en drie WK's. In 2010 was de aanvallende middenvelder één van de dragende spelers die Nederland naar de WK-finale loodsten.

Treble bij Inter

Op clubniveau kwam hij als jeugdproduct van Ajax in 2002 in het eerste elftal terecht. Vijf jaar nadien versierde hij een toptransfer naar Real Madrid. Na twee jaar bij de Koninklijke versierde hij een toptransfer naar Inter. Bij de Nerazzurri won hij zowel de Serie A, Coppa Italia en de Champions League in één en hetzelfde seizoen.

Al-Gharafa laatste club

Nadien volgden er ook nog passages bij Galatasaray, Nice en Al-Gharafa. Na zijn vertrek uit Qatar zat Sneijder zonder club. Vervolgens besloot de technisch begaafde voetballer dus om er een punt achter te zetten. Dat liet hij terloops uitschijnen tijdens een interview voor FC Utrecht. Sneijder huurt dit seizoen een skybox bij de club.

"Mijn gevoel voor de stad is groot. Ik ben gestopt met voetballen", maakt de inmiddels 35-jarige ex-speler bekend. "Nu wil ik een mooie plek hebben waar ik mijn herinneringen kan delen en dat is hier."

Al Gharafa
 
 
 
Reacties.