Chadli en de jeugd: twee opties om de Rode Duivel in te passen


Foto: © Voetbalkrant.com 13 augustus 2019 06:00

Anderlecht heeft een vat vol mogelijkheden binnengehaald. Nacer Chadli kan je immers op zowat alle posities - behalve centraal in de verdediging en in doel - uitspelen. Maar wat zijn de meest logische opties?

Met Samir Nasri, Michel Vlap en Yari Verschaeren heeft paars-wit al drie aanvallende middenvelders. Dat is er eentje te veel, maar in principe moeten ze - gezien hun kwaliteiten - wel alle drie spelen. Door blessures en schorsingen zullen er ook wel momenten zijn dat het makkelijk op te lossen is, maar indien alle drie fit moet er eentje uitwijken naar de flank. 

Aangezien het systeem van Kompany erop gebaseerd is dat de flankspelers naar binnen mogen komen, lijkt dat ook geen groot probleem. Gezien zijn snelheid zal Verschaeren dan op links of rechts gezet worden. Chadli kan dan de andere flank voor zijn rekening nemen.

Dan zit je uiteraard met zowel Francis Amuzu als Jérémy Doku die vanop de bank moeten toekijken. Ideale wisselmogelijkheden voor het laatste halfuur natuurlijk. Die twee kunnen met hun snelheid de vermoeide verdedigingen dan wel pijn gaan doen.

Maar - zoals we gisteren al aangaven - is er op termijn nog een andere optie. Als Zulj niet voldoet op de verdedigende mid kan Chadli daar ook gaan spelen. Met zijn fysieke en technische capaciteiten lijkt hij zelfs de aangewezen man om daar te staan. Maar voorlopig gaan ze het proberen met Zulj en Lokonga. 

Doku - die dit seizoen moet doorbreken - kan dan blijven staan. Anderlecht heeft bijzonder veel moeite gedaan om de 17-jarige winger te houden en wil dan ook niet dat hij straks achter een transfer begint te vragen. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.