"Heb me nog nooit zo goed gevoeld": 'Bad boy' Saido Berahino doet het meteen voor Essevee, coach Dury legt zijn kwaliteiten uit


Foto: © photonews 14 augustus 2019 15:31

Saido Berahino trainde al een aantal weken mee bij Zulte Waregem en kreeg nu ook (eindelijk) groen licht om een contract te tekenen. Tegen KRC Genk was hij meteen van waarde.

Er was zijn doelpunt, maar er was vooral zijn werkkracht 90 minuten lang - opvallend, Francky Dury wisselde inderdaad niet tegen KRC Genk en gaf het vertrouwen aan de elf die in de basis begonnen in de Luminus Arena.

Met daarbij dus ook Saido Berahino, die uiteindelijk scoorde in het slot van de wedstrijd en zo Essevee aan de drie punten hielp. "Eindelijk was het rond. We hebben hem en Larin samen laten spelen op training en plots hadden we twee fantastische trainingen", aldus Francky Dury.

Balvastheid, intelligentie, ...

"Dan weet je dat het kan lopen. Het is geen cadeau om naar Genk te komen, dit was een mooie opsteker. Hij heeft balvastheid, intelligentie en kan ons doen voetballen zodat we onze identiteit terugzien. Meteen 90 minuten? Hij trainde al een paar weken mee, dat verraste me dus niet."

Berahino zelf? Die was uiteraard in de wolken: "Het is lang geleden dat ik me nog zo goed heb gevoeld. Ik wilde het team echt helpen tijdens de wedstrijden. Ik had hier een goed gevoel en ook het contact met de coach is prima. Daarom dat ik hier wilde blijven, ik was echt opgelucht toen het rond was."

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.