Vijf redenen waarom Club Brugge zich zal plaatsen voor de vetpotten van de Champions League


Foto: © photonews 14 augustus 2019 17:03

Club Brugge staat op 180 minuten van de vetpotten van de Champions League. Enkel LASK Linz moet nog opzijgezet worden. En dat moet eigenlijk gewoon kunnen, toch? Wij geven alvast enkele redenen waarom het zal lukken.

Lask Linz maakte het laatste jaar wel wat indruk. Het speelt met een dynamische 3-4-3 en werd daarmee meteen tweede na RB Salzburg in de Oostenrijkse competitie. Dit seizoen begonnen ze met 9 op 9 en draaien ze meteen opnieuw mee, tegen Basel wonnen ze ook twee keer in de Champions League-voorronde.

Dus: een wandeling in het park wordt het niet voor Club Brugge, temeer ze in de eerste wedstrijd ook nog eens Percy Tau zullen moeten missen na dubbel geel in en tegen Dynamo Kiev - onterecht volgens velen, inclusief Philippe Clement. Maar: het moet gewoon lukken, en wel om deze redenen.

1. LASK is simpelweg Dynamo Kiev niet

De moeilijkste klip is wel degelijk al achter de rug voor Club Brugge. LASK Linz is minder goed dan Dynamo Kiev, dus als blauw-zwart zijn niveau haalt, dan moeten ze in principe gewoon voorbij de Oostenrijkers raken. 

2. De linkerflank

Tetteh en Renner? Dat zijn zeker geen slechte spelers. Maar vorig seizoen liepen er met Joao Victor en Maximilian Ullmann twee spelers op de linkerflank die enorm goed op elkaar waren ingespeeld. Samen waren ze ook goed voor 24 goals en 13 assists. Aan de nieuwelingen om dat te verbeteren, niet simpel. 

3. Thuisvoordeel

In tegenstelling tot de vorige ronde heeft Club Brugge deze keer het thuisvoordeel. De vetpotten van de Champions League ruiken eind augustus, in een mensenzee op Jan Breydel? Dat moet blauw-zwart over de streep trekken. "De twaalfde man is belangrijk voor ons, ze stuwen ons voort", gaf Hans Vanaken al eens aan.

4. Europese ervaring

Club Brugge speelde in het verleden al Europese finales, maar vooral: van de huidige lichting hebben velen vorig seizoen nog de poules van de Champions League gespeeld. Dat is ervaring die je sowieso meeneemt. 

Die ervaring heeft LASK Linz niet. Nog nooit haalden ze de Europese poules, dus zelfs als uitgeschakeld worden tegen blauw-zwart schrijven ze nog geschiedenis met de Europa League-poules.

5. Club is een scoringsmachine

In de uitwedstrijd in Oostenrijk zal Club Brugge wel opnieuw een doelpuntje maken, zo simpel is het. Club Brugge speelde dit seizoen al vijf wedstrijden met inzet en scoorde daarin altijd. In totaal zit het zelfs al aan 15 eenheden, een gemiddelde van drie per wedstrijd dus.

Champions League \\ Club Brugge \\ LASK Linz
 
 
 
Reacties.