Waarom Dortmund eindelijk een einde kan maken aan de overmacht van Bayern München

16 augustus 2019 15:40

Vanavond begint de Bundesliga terug. Iedereen kijkt natuurlijk naar Bayern München, maar Borussia Dortmund zou dit seizoen wel eens een zeer te duchten tegenstander kunnen zijn.

Borussia Dortmund heeft zich stevig versterkt deze zomer. Ze hadden al vroeg hun huiswerk af, waardoor alle nieuwe spelers snel ingepast konden worden in het systeem. De belangrijkste transfer is misschien wel Mats Hummels.

De centrale verdediger speelde de voorbije seizoenen voor Bayern München, maar was daar niet meer zeker van speelminuten. Deze minuten vindt hij bij Dortmund wel. hij speelde een tijdje geleden al voor Die Schwarzgelben en was toen één van de sterkhouders. Van hem wordt dus veel verwacht.

Hazard

Een andere belangrijke transfer is misschien wel Thorgan Hazard. In aanvallend opzicht hebben ze uiteraard ook nog Reus en Sancho, maar Thorgan Hazard brengt op creatief vlak dat beetje extra wat ze vorig seizoen misschien gemist hebben. Het valt ook op hoe Dortmund vooral hun pijnpunten van vorig seizoen proberen te verbeteren, want met Schulz hebben ze een ervaren linksback in de rangen gehaald. 

Met Brandt hebben ze dan weer een Duits goudhaantje weggeplukt bij Leverkusen. Brandt speelde vorig seizoen uitstekend met 7 doelpunten en 14 assists in 33 wedstrijden. Statistieken waar je zeker mee kan thuiskomen. 

Duitse supercup

Twee weken geleden stonden de twee grote ploegen voor een eerste keer tegenover elkaar in de Duitse supercup. Bayern had dan misschien wel het veldoverwicht, toch was Dortmund efficiënter. Vooral Sancho toonde zich toen bij Dortmund met een doelpunt en een heerlijke assist. 

Bayern haalde vorige week nog Perisic in huis, dus beide ploegen zijn klaar voor het nieuwe seizoen, maar toch lijkt Dortmund dat streepje voor te hebben. De voorbije zeven seizoenen won Bayern telkens de titel, dus benieuwd of Dortmund de overmacht van Bayern eindelijk kan stoppen.

Bundesliga \\ Bayern München \\ Borussia Dortmund \\ Hertha Berlin \\ FC Augsburg
 
 
 
Reacties.