Vanavond begint de Spaanse competitie terug: "Zij zijn de topfavoriet om de titel binnen te halen"

16 augustus 2019 16:54

De voetballiefhebbers zullen tevreden zijn, want vanaf vanavond is er terug voetbal te bewonderen in Spanje. De eerste speeldag wordt afgetrapt in het San Mamés stadion, waar Athletic Bilbao het zal opnemen tegen FC Barcelona.

Joeri Devuyst zal commentaar geven bij deze wedstrijd op Eleven Sports. Hij is een La Liga-kenner en hij is co-hoofdredacteur van Eleven Sports. Volgens hem is FC Barcelona de titelfavoriet voor het komende seizoen. 

"Ze hebben nog altijd Lionel Messi en hij is één van de beste spelers ter wereld. Hun kern is met Griezmann en Frenkie de Jong ook alleen maar beter geworden. Ik denk dat er, vooral op offensief vlak, heel wat opties zijn bij Barcelona en dat zou wel eens de doorslag kunnen geven."

De Jong

De naam is al gevallen: Frenkie de Jong. De Nederlander verhuisde deze zomer van Ajax naar de Spaanse topclub en volgens Devuyst zal de jonge middenvelder zich meteen tonen het komende seizoen. 

"Vorige week speelde Barcelona tegen Napoli en van wat ik heb gezien leek het wel of de Jong al een langere tijd bij de club meedraait. Hij heeft zich al helemaal aangepast aan de manier van spelen en het is ook een zeer stijlvolle voetballer."

Joeri Devuyst legt uit dat de Jong wel bij deze manier van spelen past. "De Catalaanse manier van voetballen is echt iets voor hem. Volgens mij zal hij meteen belangrijk worden bij de topclub. Ze spelen heel veel matchen en ik denk dat hij wel vlot zal kunnen meedraaien. Hij wordt ook sterk omringd en dat is uiteraard een serieus voordeel."

Primera Division \\ Athletic de Bilbao \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.