Antwerp - AZ: Europees tweeluik zonder échte thuisploeg - RAFC weet waar het naartoe moet

17 augustus 2019 09:42

De dubbele confrontatie tussen Antwerp en AZ Alkmaar in de laatste voorronde van de Europa League wordt er geen gewone. Beide clubs moeten hun thuismatch immers op vreemd terrein afwerken.

Antwerp vroeg een Europese licentie voor het Koning Boudewijnstadion aan omdat de eigen Bosuil een werf ging zijn. Tegenstander AZ moest op zoek naar een nieuwe Europese thuishaven omdat het dak van de eigen arena vorige week deels was ingestort.

AZ verhuisde voor de Europa League naar het stadion van ADO Den Haag, maar daar zou het risico op rellen dan weer te groot zijn. De aanhang van ADO is immers bevriend met die van Club Brugge. Zij leven op gespannen voet met de harde kern van Antwerp.

FC Twente kwam met een geste en stelde haar Grolsch Veste ter beschikking. Dat is dus ook waar de partij zal doorgaan. Voor de fans van AZ wordt de thuismatch een verplaatsing van ongeveer 200km, veel meer dan de verplaatsing van Antwerpen richting Heizel. Voor de meereizende fans van RAFC wordt het op 22 augustus een verplaatsing van ruim 250 kilometer.

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Antwerp \\ AZ Alkmaar
 
 
 
Reacties.