19-jarige De Keersmaecker zag ook waar het probleem van Beerschot lag: "We creëerden veel te weinig"


Foto: © photonews 17 augustus 2019 14:48

Geen leuke binnenkomer bij zijn eerste basisplaats in de reguliere competitie... Brian De Keersmaecker zag maar heel weinig bruikbare ballen op zijn flank. Het probleem van Beerschot samengevat: aanvallend was het nergens.

Balbezit voor het balbezit, geen voorwaartse bewegingen en te veel door het centrum. De flanken van Beerschot werden steevast overgeslagen. "We waren niet efficiënt genoeg", bevestigde het jonge jeugdproduct van de club. "We hebben niet genoeg weten creëren in balbezit."

Als je naar de cijfers zou kijken, zou het nochtans indrukwekkend zijn. 81 procent balbezit in het eerste kwartier en de hele wedstrijd door boven de 60 procent. "Maar we speelden tegen een laag blok. We vonden geen oplossingen. En in balverlies was ons druk zetten niet goed genoeg. We lieten ook te veel ruimte, onze restverdediging was niet echt top."

Voor de polyvalente De Keersmaecker werd het een frustrerende avond. "Tja, ik speel liever centraal, maar als de coach me op de flank zet, doe ik mijn taken."

1e klasse B \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.