Marin over transfer naar Ajax: "Hagi zei dat ik deze kans niet mocht laten liggen"

17 augustus 2019 19:37

Razvan Marin ruilde deze zomer Standard voor Ajax. De Roemeense middenvelder moet er het vertrek van Frenkie de Jong helpen opvangen.

Marin speelde vorig jaar met Standard tegen Ajax in de voorronde van de Champions League. “Ik heb gehoord dat ik in die duelsindruk heb gemaakt’’, aldus Marin in een gesprek met het Nederlandse AD. “Hoewel we in Amsterdam kansloos waren, is de mooie sfeer mij wel bijgebleven. Toen Ajax mij begin februari contacteerde, hoefde ik niet lang na te denken.”

Marin sprak onder meer met Gheorghe Hagi  -de beste Roemeense voetballer aller tijden- over de transfer. “Hagi zei dat ik deze kans moest grijpen. Hij vertelde dat Ajax een uitstekende club is voor jonge spelers en hij in zijn eigen carrière graag voro de Amsterdammers had gespeeld. Ajax heeft een hele goede naam in Roemenië en tot nu toe zijn mijn verwachtingen zeker uitgekomen. Het is fijn om hier te zijn.’’

Marin verliet zijn ouderlijke huis al op jonge leeftijd en trok voor het voetbal naar een internaat. Hij zag zijn familie niet zo vaak, maar die ervaring komt hem nu goed van pas..

“Die periode heeft me sterker gemaakt, als voetballer en mens. Daar heb ik nu ook mijn voordeel van, nu ik al een tijdje niet meer in Roemenië woon. Ik kan me overal makkelijk aanpassen en in Amsterdam is dat zeker het geval.”

“De mensen zijn hier heel vriendelijk. Ik en mijn vriendin hebben hier snel onze plek gevonden. Nu is het aan mij om mezelf te laten zien als speler van Ajax.’’

 
Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ VVV-Venlo \\ Standard \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.