KV Mechelen kan opnieuw mee aan kop komen in match onder voorbehoud

17 augustus 2019 11:00

In zijn eerste drie competitiematchen liet KV Mechelen al zowat alles zien: goede combinaties én het karakter om op moeilijke momenten overeind te blijven. Haalt het één van deze twee aspecten boven in zijn tweede thuismatch? De nood aan punten is vooral groot bij Cercle Brugge.

Na een verdiende en knappe 6 op 6 tegen Zulte Waregem en Genk was het voor Malinwa alle hens aan dek in Anderlecht. Eigenlijk heeft geelrood daar een hele match amper gevoetbald, maar wel knap dat het 45 minuten lang met een man minder standhield. De wil is dus aanwezig om de goede start door te trekken. Bij een nieuwe zege kan KV door het puntenverlies van Club opnieuw mee aan de leiding komen.

Bij Cercle is dat net wat nog ontbreekt: de kunst om tegenslagen in een wedstrijd boven te komen. Want in al zijn drie voorgaande wedstrijden zat er telkens puntengewin in voor de Bruggelingen en toch werd het telkens een nederlaag met twee doelpunten verschil. Vooral tegen Standard en Kortrijk was dat een hard verdict.

Cercle-bestuur niet naar receptie

Voorts is de Vereniging de ploeg uit 1A die vooralsnog het strengst tegen KV Mechelen aankijkt vanwege het matchfixingschandaal. Het bestuur van Cercle zal niet naar de receptie gaan en groen-zwart speelt de wedstrijd onder voorbehoud. Het heeft toch vooral nood aan punten, want bij een nederlaag kan de kloof tussen beide teams al oplopen tot tien stuks.

Selectienieuws

Castro is weer fit bij Mechelen en zal de geschorste Thoelen vervangen onder de lat, ondanks de prima partij van Bouzian in Anderlecht. Ook Tainmont en Lemoine keren terug uit blessure. Nieuwkomer Vanlerberghe zit eveneens in de selectie. Engvall en Vranckx sukkelen (nog) met de knie. Cercle moet het stellen zonder De Belder, Omolo, Taravel en Vitinho.

Kan jij de uitslag van KV Mechelen - Cercle Brugge voorspellen? Dan zit er zeker een mooie prijs in via BETFIRST!

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.