Antwerp klopt STVV op besparingsmodus en gaat met vertrouwen AZ tegemoet

18 augustus 2019 19:51

Antwerp heeft vertrouwen getankt in de aanloop naar de Europese midweek. Het klopte STVV in eigen huis met 2-0 én kon wat spelers laten rusten. De Kanaries zetten daar niet veel tegenover en blijven onderin kamperen met 3 op 12. Refaelov en Mbokani kwamen op het scoreblad.

Door de Europese opdracht van Antwerp komende donderdag haalde Laszlo Bölöni zijn elftal flink door elkaar. Teunckens speelde zijn derde match op het hoogste niveau en ook Baby, De Laet, Hongla en Lamkel Zé werden in de basis gedropt. Brys bracht Acolatse weer in de ploeg en Sankhon kwam de geblesseerde Pol Garcia vervangen.

In de eerste periode zagen we te veel slordigheden en te weinig doelgevaar. Bij Antwerp hebben ze dan nog altijd Refaelov en Mbokani waar ze op kunnen rekenen. De spits stuurde de Israëliër in het straatje en die liftte de bal over de uitgekomen Schmidt. Het was de eerste bal in tien minuten die hij goed raakte overigens. De VAR keurt het doelpunt goed, zonder werkende buitenspellijn.

Mbokani liet het enkele minuten later na om de score te verdubbelen na slecht uitverdedigen van de Kanaries. Zijn krul ging langs de verkeerde kant van de paal. STVV was aanvallend onmondig en kon twee keer dreigen vanop corner. Botaka knalde op Teunckens en De Bruyn schoot huizenhoog over.

In de toegevoegde tijd van de eerste helft wou Mbokani zijn tweede maken vanop de stip, maar de VAR kwam terug op die elfmeter. De eerste fout gebeurde op Acolatse, die daarna pas zelf een overtreding beging.

10 minuten na de thee mocht ‘Dieu’ zijn elfmeter toch nemen, en er was ditmaal geen twijfel mogelijk. Janssens haalde de zeis boven en Lamkel Zé ging gretig liggen. Mbokani faalde niet en schoot zijn vijfde van het seizoen in het netje. Refaelov kreeg nog voor het uur de kans om de partij dood te maken, maar hij besloot in het zijnet.

Ook Mbokani zat niet in sluipschuttersmodus, want hij miste meerdere kansen op de 3-0. Eerst alleen voor Schmidt, dan met een volley. Sint-Truiden maakte zelfs geen aanspraak op een aansluitingstreffer. Boli mocht na een schwalbe en zijn tweede geel gaan douchen. De 2-0 stond ook bij het laatste fluitsignaal nog op het scorebord.

In de Sinjorenstad vieren ze dit weekend de ‘Bollekesfeesten’ en nu ook de drie punten van RAFC. Een De Koninck drinken zit er echter niet in voor de spelers, want donderdag staat de match tegen AZ Alkmaar in Enschede te wachten. Zij speelden overigens 0-0 tegen FC Groningen. De Truienaars wachten nog steeds op de verhoopte versterkingen, want dit lijkt met momenten meer op een ziek vogeltje dan op een sierlijke Kanarie.

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.