Eendracht Aalst volgt voorbeeld RWDM en Dender niet, wel exit voor tweede ploeg uit Lier en Tubeke


Foto: © photonews 18 augustus 2019 22:06

Zaterdag vielen er al enkele verrassingen te noteren in de Beker van België, niet in het minst met de uitschakelingen van RWDM en Dender. De teams die zondag nog in actie moesten komen, waren dus gewaarschuwd. Eendracht Aalst trapte niet in de val, Lyra-Lierse en Tubeke wel.

Lierse Kempenzonen had in de vorige bekerronde al verloren van Eendracht Aalst. Het was dus aan Lyra-Lierse om de eer van de stad Lier te verdedigen, maar dat lukte niet te best. De ploeg van trainer Patrick Van Houdt slikte na de pauze twee doelpunten op het veld van Rebecq. Beide teams zagen in het slotkwartier nog een speler uitgesloten worden.

Vier verschillende doelpuntenmakers

Aalst had zijn opdracht zelf wel weer volbracht. Het moest de verplaatsing maken naar Londerzeel en kwam daar wel tweemaal op achterstand. Bij de rust hingen de bordjes alweer gelijk. In de tweede helft had Aalst het betere van het spel en scoorde het nog tweemaal. Zo werd het 2-4. De Aalsterse doelpuntenmakers waren Van Den Berghe, De Neve, Mertens en Cocchiere.

Ook voor Tubeke zit het bekeravontuur er al op. De degradant uit 1B doet het dit seizoen door gebrek aan financiële middelen met heel wat youngsters. Dat gebrek aan maturiteit liet zich wel voelen op het veld van Hamme. Hamme was vooral in de tweede helft de betere ploeg en won met 1-0.

Beker van België \\ Hamme VW \\ Eendracht Aalst \\ SK Londerzeel \\ Tubeke \\ Lyra-Lierse
 
 
 
Reacties.