De man die Anderlecht mee afmaakte, wil op 30-jarige leeftijd zijn 'nieuwe ik' laten zien aan de fans

18 augustus 2019 20:59

Anderlecht kreeg zaterdag het deksel op de neus in Kortrijk. Daar zorgde de ingevallen Hervé Kage mee voor. De man die in zijn jeugd nog voor Anderlecht voetbalde, scoorde en viel op met zijn positivisme. Le nouveau Hervé Kage? "Ik wil dat de fans een ander gelaat van mij leren kennen."

Kage stond immers bekend als een man rond wie altijd wel wat controverse zweefde. "Geen discussies meer, geen moeilijkheden. Ik ben in het verleden wel vaker negatief in het nieuws gekomen en dat wil ik niet meer. Wat in de pers allemaal is verschenen, was soms fout. Maar soms was het ook juist. Maar dat is verleden tijd. Ja, ik heb mijn karakter, dat klopt. Maar dat betekent daarom niet meteen dat ik een moeilijk karakter heb", klinkt het in de Krant van West-Vlaanderen.

Kage had een grotere carrière kunnen maken. "Ik heb des régrets, moet ik bekennen. Ik had met mijn kwaliteiten misschien meer kunnen bereiken. Maar anderzijds: precies omwille van mijn karakter en hetgeen ik allemaal heb uitgespookt of meegemaakt, had het ook slechter kunnen uitdraaien. Je moet dat nuchter bekijken. Ik vind dat ik content mag zijn. Dankzij het voetbal heb ik veel kansen gekregen, woon ik in een huis waar ik op jonge leeftijd alleen maar kon van dromen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.