Kare Ingebrigtsen, Jess Thorup, Vadis Odjidja en Michiel Jonckheere over hét beslissende moment in Gent - Oostende: "Concentratieverlies" en "Stoppen met domme goals slikken"


Foto: © photonews 18 augustus 2019 22:55

Een momentje van onoplettendheid was het, maar wel opnieuw een duur momentje voor KV Oostende. Spelers én beide coaches reageerden op hét moment van de wedstrijd.

KAA Gent had het lange tijd zeer lastig tegen KV Oostende, tot het op een corner vlak na rust kon scoren en zo zichzelf op weg kon zetten naar een nieuwe driepunter in eigen huis. Vadis Odjidja gaf de corner kort richting de grote rechthoek bij David, die meteen Yaremchuk vond en zo het doelpunt maakte.

Net als vorige week gaven de Kustboys dus niet thuis op een corner: "We wisten dat ze gevaarlijk waren op stilstaande fases, maar we vielen een paar minuten in slaap en we kregen een goal om de oren. Die 1-0 was heel belangrijk, dat heeft het ons moeilijk gemaakt en zo verloren we", was coach Kare Ingebrigtsen duidelijk.

Communicatie

"Palaversa moest daar inderdaad druk zetten, want hij stond het dichtste bij de bal. Maar we mogen zo geen domme goals slikken en iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid. Er zijn er tien op het veld die op zo'n moment kunnen en moeten communiceren."

"Twee keer concentratieverlies kost ons tegen Club Brugge en KAA Gent misschien wel punten. Met 6 op 12 mogen we gezien ons programma niet ontevreden zijn, maar er is het gevoel dat er misschien nog wat meer in zat", pikte ook Michiel Jonckheere in.

Gaf het tijdens de rust nog aan dat een stilstaande fase beslissend kon zijn

Bij Gent dan weer lachende gezichten: "We hebben meerdere varianten bij corners en deze keer pakte het goed uit", zag Vadis Odjidja het goedkomen met de corner die hij gaf richting David. En ook coach Jess Thorup was een gelukkig man.

"Een goal op stilstaande fase kan in zo’n wedstrijd beslissend zijn. Dat gaf ik tijdens de rust ook nog eens aan bij mijn staf en zo geschiedde uiteindelijk ook", aldus de oefenmeester van de Buffalo's.

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.