Preud'homme heeft nederlaag tegen Sint-Truiden nog steeds niet verteerd: "Op dit veld werkt ons spel wél"


Foto: © photonews 18 augustus 2019 20:08

Standard herpakte zich na de verrassende nederlaag op het veld van Sint-Truiden met een duidelijke overwinning tegen Moeskroen. Coach Michel Preud'homme was dan ook een tevreden man.

“Eigenlijk hebben we vandaag hetzelfde spel gespeeld als vorige week”, aldus Preud’homme na de 4-1-zege. “Alleen werkt dat beter op een echt veld dan op dat kunstgras van STVV.”

“We wisten dat we veel druk moesten zetten op Moeskroen, zodat ze niet in hun spel zouden kunnen komen. Ik ben dan ook erg tevreden met onze eerste helft. Want tegen dit Moeskroen met je goed zijn om te kunnen winnen.”

De enige smet op de Luikse overwinning was het vreemde tegendoelpunt, waarbij Laifis en Bodart schuld troffen. Die fase moeten we deze week analyseren. Een voorsprong van drie doelpunten is comfortabel, maar met twee goals verschil moet je toch altijd opletten.”

Preud’homme kreeg ook een paar vragen over Carcela voor de voeten geworpen. Hij wou daar echter niet dieper op ingaan. “We hebben vroeg onze inkomende transfers gedaan. Je weet dat er tot eind augustus mensen kunnen vertrekken. Daarom probeer ik nu zoveel mogelijk spelers klaar te stomen.”

“Limbombe speelde vorige week, vandaag was het de beurt aan Mpoku. Het gaat niet om elf of twaalf spelers. Binnenkort begint de Europa League opnieuw en hebben we zoveel mogelijk jongens nodig.”

"We zijn alleszins goed aan het seizoen begonnen. Nu moeten we proberen dit soort prestatie ook op verplaatsing op de mat te leggen." 

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.