Lokeren op zoek naar eerste doelpunten terwijl tegenstander nog maximum kan voorleggen


Foto: © photonews 18 augustus 2019 11:00

Voor Jelle Van Damme en Sporting Lokeren mag die eerste overwinning in 1B er nu toch wel gaan aankomen. Daarvoor moet er wel gescoord worden, iets wat tot dusver nog niet lukte. Thuisploeg Union zal dan weer proberen om het maximum van de punten te behouden.

Want dat hebben de Unionisten na twee speeldagen nog in handen. De openingsmatch eindigde op een klinkende 3-0 tegen Roeselare. In Virton ging het iets moeizamer, maar de Brusselaars gingen wel weer met de volle buit aan de haal. Vooral de twee clean sheets zijn bemoedigend. Union gaat dus voor een derde zege. Komt die er niet, dan is de leiderspositie alleen voor Westerlo.

Sporting Lokeren had liever een grotere puntenoogst gezien dan 1 op 6 bij zijn intrede in 1B. Was het op de openingsspeeldag bij Beerschot simpelweg teleurstellend - met ook die heisa over die administratieve blunder er nog bij -, dan verbeterde het spelpeil wel tegen Lommel. Maar dus ook in die partij bleven de doelpunten uit. Iets waar in het Dudenpark verandering in moet komen.

Geen Selemani, geen Overmeire

Ondanks de 6 op 6 zijn het woelige tijden bij Union. Selemani is uit op een transfer en werd naar de B-kern gestuurd. Zo schiet er niemand meer over van dat uitmuntende aanvalstrio van vorig seizoen en komt er offensief meer druk op de schouders van Tabekou te liggen. Bij Lokeren viel er dan weer slecht nieuws te rapen over de aanvoerder: Overmeire is drie maanden out door een scheurtje in de achillespees.

Kan jij de uitslag van Union - Lokeren voorspellen? Dan zit er zeker een mooie prijs in via BETFIRST!

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ Union SG
 
 
 
Reacties.