Teunckens 'debuteerde' met een clean sheet, op naar donderdag nu? "Indien nodig ben ik klaar"

19 augustus 2019 14:01

Zondag speelde Jens Teunckens zijn derde wedstrijd op het hoogste niveau in België. De vorige twee waren in play-off 2, dus dit was zijn debuut in de reguliere competitie. Veel werk had de jonge goalie niet, maar hij deed wel het nodige om zijn netten schoon te houden.

“Als keeper verandert er niet veel. Je job is ballen tegenhouden”, aldus Jens Teunckens die zijn job met verve vervulde tegen Sint-Truiden. Al was het nu ook niet de moeilijkste avond voor een doelman.

“Ik heb er drie à vier moeten pakken en er zat geen redding tussen waarvan ik dacht: ‘oef, dat was nodig!’", reageerde de doublure van Sinan Bolat nuchter na zijn eerste optreden in 15 maanden.

En nu AZ?

Het was ook zijn eerste clean sheet op het hoogste niveau. “De nul houden geeft vertrouwen natuurlijk”, aldus de 21-jarige doelman, maar dat had hij naar eigen zeggen al. "Als ik geen vertrouwen in mezelf heb, wie zou het dan wel hebben”, vroeg hij zich af.

Bolat zat niet in de selectie met een enkelblessure, dus rest er de vraag wie donderdag tegen AZ in doel zal staan. “Ik zal ervoor zorgen dat ik klaar ben en meer kan ik niet doen. De club zal er ook alles aan doen om Sinan klaar te krijgen. Indien nodig, ben ik er klaar voor”, benadrukte Teunckens.

België
 
 
 
Reacties.