Oostenrijks journalist geeft ons zijn mening over LASK Linz, de laatste hinderpaal voor Club Brugge: "Een kleine kopie van Red Bull Salzburg"


Foto: © photonews 19 augustus 2019 14:49

Club Brugge speelt morgen de eerste match om de miljoenen van de Champions League. LASK Linz is de laatste hinderpaal richting de vetpotten. De Oostenrijkse stuntploeg hoopt op een nieuw mirakel, weet ook Oostenrijks journalist Michael Unverdorben van de Salzburger Nachtrichten.

Dat LASK Basel klopte, was al een half mirakel. Vorig seizoen verrasten ze ook iedereen in de vaderlandse competitie. "Het was vooral verrassend dat ze het een heel seizoen volhielden", aldus Unverdorben. "Maar binnen de club wordt er heel goed gewerkt. Er is een duidelijke filosofie en het publiek is een echt voetbalpubliek, ze zijn heel fanatiek."

LASK heeft geen roemrijk verleden, maar zou zich nu wel eens kunnen handhaven bij de top in Oostenrijk. "Dat denk ik wel ja. Ze hebben slechte jaren gehad, vooral door financiële problemen. Maar ze hebben daaruit geleerd. Ze gaan de fouten uit het verleden niet herhalen."

Hun doelman en hun spits, dat zijn de sterkste spelers

Club Brugge zal hen best niet onderschatten. Ze hebben geen topspelers, maar wel kwaliteiten waarmee ze al menigeen verrasten. "Fysiek zijn ze heel sterk en hun teamspirit is fantastisch. Ze kennen elkaar door en door. De nieuwe coach, Ismael, werkt ook op dezelfde manier als Oliver Glasner, die nu bij Wolfsburg zit."

"En als ze in de problemen komen, hebben ze met Alexander Schlager een heel talentrijke keeper. Hij komt uit de jeugd van Red Bull Salzburg. Je zou zelfs kunnen zeggen dat LASK een kleine kopie is van Salzburg. Club Brugge is favoriet, maar in Linz geloven ze in hun voetbalwonder. Ze rekenen daarbij ook op hun spits, Thomas Goiginger. Hij is een heel aparte en onvoorspelbare aanvaller."

Champions League \\ Club Brugge \\ LASK Linz
 
 
 
Reacties.