In Brussel is er een slapende reus aan het ontwaken... De laatste puzzelstukjes zijn in elkaar aan het vallen


Foto: © photonews 19 augustus 2019 16:08

"L'Union fait la force!" De nationale lijfspreuk is nergens meer van toepassing dan bij Union Saint-Gilloise. De slapende reus is wakker geworden. Vorig seizoen kruidden ze al 1B, dit seizoen doen ze er nog een schepje bovenop.

Wie de mooiste en beste aanval van de reeks verliest, zal het wel moeilijk krijgen zeker? Union SG tart echter de wetten van de logica, want geen van hun drie smaakmakers van vorig seizoen staat nog op het veld, maar toch staan ze daar met 9 op 9 bovenaan in de rangschikking.

Niakaté, Selemani en Tau waren jongens waar heel 1B jaloers op was. Maar kijk... Nu staan daar Tabekou, Fixelles en Haugen en gaat het - voorlopig - even goed. En laten we vooral toptransfer Casper Nielsen niet vergeten. De 25-jarige Deense nieuwkomer is na drie matchen al goed voor twee goals en twee assists. 

Deense coach met verleden bij Barcelona

Qua scouting kan het tellen. Zondag haalden ze Lokeren nog door de gehaktmolen. Er hangt een positieve vibe in het Joseph Mariënstadion. De club is al een aantal jaar bezig de juiste omkadering neer te zetten voor een topploeg en de laatste puzzelstukjes zijn op hun plaats aan het vallen.

Luka Elsner vertrok en werd vervangen door Thomas Christiansen. De Deense Spanjaard (hij liet zijn nationaliteit veranderen) speelde voor Barcelona, Bochum en Hannover en staat voor aanvallend voetbal. Hij wil dominant zijn en de tegenstander vastzetten op de eigen helft. Dat maakt het voor zijn aanvallers ook een stuk makkelijker. 

Union heeft ambitie, vergis u niet. Dat Lokeren, Beerschot en OHL genoemd worden als favoriet voor de titel past goed in hun kraam. In de schaduw kunnen zij voor de verrassing zorgen. Of denkt u dat het toeval is? U zou dan wel eens bedrogen kunnen uitkomen...

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ Union SG
 
 
 
Reacties.