Vanhaezebrouck heeft twijfels bij Standard en kan het niet laten om de vergelijking met zijn ex-club te maken

19 augustus 2019 20:18

Michel Preud'homme begint aan zijn tweede seizoen als coach van Standard. En dat betekent traditioneel oogsten voor de oefenmeester. Al ziet Hein Vanhaezebrouck dat niet snel gebeuren.

Vraag het maar eens na bij de ex-clubs van Michel Preud’homme. Een jaartje sleutelen en schuiven en vervolgens: prijzen pakken. Maar is de kern van de Rouches sterk genoeg?

“Offensief is er weelde”, analyseert Hein Vanhaezebrouck in Sports Late Night. “Er moeten zelfs nog enkele aanvallende pionnen (Obbi Oularé en Felipe Avenatti, nvdr.) terugkeren uit blessure.”

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vind dat Standard niet meer materiaal heeft dan Anderlecht - Hein Vanhaezebrouck

“Maar Preud’homme geeft achteraan en op het middenveld weinig opties”, gaat de ex-trainer van onder meer KAA Gent en RSC Anderlecht verder. “Vooral het vertrek van Marko Marin is een heel verlies.”

Vanhaezebrouck kan het dan ook niet laten om de vergelijking te maken met Anderlecht. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik vind dat Standard niet meer materiaal heeft dan Anderlecht.”

“Ook Preud’homme beseft dat de volgende weken zullen duidelijk maken waar Standard staat. Er zijn nog enkele versterkingen nodig. Bovendien lieten de Rouches in het verleden veel punten liggen bij de kleintjes. Ik ben benieuwd of dat er ook al uit is.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.