PROFIEL HNK Rijeka: Ervaren Kroaten met een bijzonder sterke thuisreputatie


Foto: © photonews 20 augustus 2019 17:00

In de laatste voorronde van de UEFA Europa League neemt AA Gent het op tegen HNK Rijeka. Een Kroatische topclub zonder veel bekende namen.

De laatste jaren groeide HNK Rijeka uit tot een van de beste clubs uit de Kroatische competitie. Vorig seizoen eindigden ze als tweede, maar wel op een straatlengte achterstand van een ongenaakbaar Dinamo Zagreb. 

Dit seizoen begonnen ze ook opnieuw prima aan het nieuwe seizoen met 10 punten uit vijf duels. Ex-Liverpool speler Igor Biscan is er coach, hij nam vorig seizoen over van Matjaz Kek die de club in 2017 voor het eerst tot landskampioen kroonde. 

Opstelling

In 2014 kwamen we HNK Rijeka uiteraard al eens tegen. Standard versloeg en thuis met 2-0, maar in Kroatië ging het mis. Onder impuls van Mato Jajalo (Udinese), Andrej Kramaric (TSG Hoffenheim) en Matej Mitrovic (Club Brugge) konden de Rouches de volgende ronde op hun buik schrijven. 

Rijeka bouwde de afgelopen jaren vooral een bijzonder sterke thuisreputatie op. De jongste jaren speelde het in Europa thuis gelijk tegen Sevilla en versloeg het Feyenoord, AC Milan en dus Standard. Op verplaatsing zijn de Kroaten zeker te pakken en dus zal donderdag bijzonder belangrijk zijn voor AA Gent.

Bij het zien van dit elftal komen er bijzonder weinig bekende namen naar voren. Ivan Tomecak kennen we wel nog uit de Jupiler Pro League, hij speelde bij KV Mechelen en Club Brugge normaal gezien op rechts. Aangezien aanvoerder Kvrzic op die positie speelt, zien we de ervaren Tomecak nu meestal op links terug.

Centraal achterin staat Zuparic (vorige zomer nog een target van RSC Anderlecht) naast Puncec, een solide duo dat vaak de nul kan houden. Voorin is het voornamelijk uitkijken naar Colak die heel wat ervaring opdeed in de Bundesliga, maar er nooit een vaste waarde kon worden. Hij vecht een stevige concurrentiestrijd uit met publiekslieveling Jakuv Puljic. Op de rechterkant rekent Rijeka op de snelheid van Maxwell Acosty, hij speelde in de Serie A nog bij Chievo Verona en Fiorentina. 

Europa League \\ KAA Gent \\ Rijeka
 
 
 
Reacties.