Club Brugge VAR-trekt met overwinning in Linz en kan Champions League-hymne al horen


Foto: © photonews 20 augustus 2019 22:53

Club Brugge staat met anderhalf been in de groepsfase van de Champions League. De West-Vlamingen wonnen met het kleinste verschil van LASK Linz. Al moet het gezegd: er was een gelukje mee gemoeid. Al vergat blauw-zwart in de slotfase de boeken helemaal dicht te doen.

Linzer Athletik Sport Klub. Voor het gemak gaan we de Oostenrijkse vice-kampioen in dit verslag LASK noemen. Onbekend en onbemind? Jawel, zonder vergrootglas kan je hun palmares niet lezen. 

LASK bewees echter vanaf minuut één dat het geen avondwandeling zou worden voor blauw-zwart. Meer zelfs: 1-0 of 2-0? Het had zomaar gekund en niemand had moeten zeuren. Joāo Klauss mistte, het doelhout redde Simon Mignolet en Simon Deli. 

Tussendoor had Club zelf gescoord. In minuut zeven werd Loïs Openda aangetikt in de zestien. Correcte beslissing, maar... de aanvaller vertrok seconden eerder vanuit vermeend buitenspel. 

De VAR kwam tussen, wachtte een paar minuten en liet Hans Vanaken van op de stip 0-1 scoren. Héél vreemd: even later kwam de UEFA met een lijn waaruit bleek dat... het buitenspel is. Soit, who cares? We willen met twee Belgische ploegen het Kampioenenbal in. 

Philippe Clement waarschuwde zijn troepen tijdens de koffie voor een nieuwe Oostenrijkse storm. En die kwam er ook. Niet van de tegenstander, maar via de weergoden. Op het veld werd blauw-zwart amper nog bedreigd. 

En nu oogsten op Olympia!

Integendeel, Bonaventure Dennis vergat de buit al helemaal binnen te halen. De flankaanvaller had de voorzet van David Okereke maar binnen te tikken, maar de thuisgoalie had een broodnodige redding in huis. 

Het spreekt voor zich dat blauw-zwart deze uitstekende uitgangspositie - wat is zo'n doelpunt buitenshuis toch belangrijk - niet meer uit handen mag geven. "The Chaaaampioooons" zal wellicht in Genk én Brugge weerklinken.

Champions League \\ Club Brugge \\ LASK Linz
 
 
 
Reacties.