Union verklaart oorlog aan Kortrijk én haalt uit naar Joseph Allijns: "Een belangrijke figuur uit het Belgische voetbal voert dit zonder enige schaamte uit"


Foto: © photonews 20 augustus 2019 19:17

Het laatste woord over de transfer van Faiz Selemani naar KV Kortrijk is nog lang niet gezegd en geschreven. Union SG sprak gisterenavond al forse taal en is niet van plan om de voet van het gaspedaal te halen.

Nog eventjes herhalen: KV Kortrijk kwam gisteren op de proppen met de aankondiging van de transfer van Faiz Selemani. Enig probleem: Union SG wist van niets én reageerde furieus. Het hele verhaal kan je HIER nog eens nalezen.

En de nacht - én werkdag - heeft les Unionistes niet van gedacht doen veranderen. In een persbericht spreekt de Brusselse club felle taal. "Selemani ligt nog tot 2021 onder contract, maar wil vertrekken. Concrete aanbiedingen waren er niet."

"Er is een onrealistisch bod geweest van KV Kortrijk", geeft Union toe. "Maar dat werd resoluut geweigerd. In een telefoongesprek zijn beide clubs het eens dat vraag en aanbod te ver uit elkaar om onderhandelingen op te starten."

Na een onrealistisch bod van KV Kortrijk werd beslist om geen onderhandelingen op te starten - Union SG

"De sfeer slaat om wanneer Kortrijk persoonlijk contact zoekt met de Selemani. Dat is door de speler én de club toegegeven. De speler bleek plots gekwetst en weigerde nog mee te trainen met de groep."

Misbruik van Wet van '78

En Union spreekt héél forse taal. Ook KVK-voorzitter Joseph Allijns moet het ontgelden. "De club is verbijsterd over deze gang van zaken. Niet enkel omdat een speler deze manier van handelen toepast, een manier van verbreken dat niets anders is dan misbruik van de Wet van ’78."

"Maar eens te meer dat een Belgische profclub, onder leiding van éen van de belangrijke figuren in het Belgische voetbal, mee dit scenario uitschrijft en zonder enige schaamte uitvoert."

Union bevestigt nogmaals dat ze verwacht dat KBVB en Pro League ingrijpen. Bovendien willen de geelhemden de bevoegde instanties raadplegen om hun rechten te verdedigen."

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Union SG \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.