Duidelijk minpunt voor KV Mechelen ondanks 10 op 12: "Op blijven werken" en "Dingen niet groter maken dan ze zijn"

21 augustus 2019 15:02

De competitiestart van de promovendus is veel beter dan waar ze in Mechelen op hadden kunnen hopen. Al wil dat niet zeggen dat er geen ruimte is voor progressie. Wat bijvoorbeeld beter kan: het verdedigen op stilstaande fases, in het bijzonder op hoekschoppen.

Voorbije zaterdag slikte KV zijn tweede tegentreffer uit de competitie. Meteen ook een tweede op hoekschop. Iemand met de gestalte van Igor de Camargo vindt dat toch wel vervelend. "Het is niet de eerste keer dat we niet goed staan. Na onze eigen doelpunten moeten we met de voeten op de grond blijven en onze wedstrijd blijven spelen. Het is een minder punt waar we op moeten blijven werken."

In de Supercup kostte het moeite om Dewaest op stilstaande fases op te vangen en in Anderlecht had het ook tot een tegentreffer kunnen op hoekschop kunnen komen. "De Supercup meegerekend is het de vierde keer. Dat is een minpunt van ons. Aanvallend brengen we er te weing op en verdedigend krijgen we vier tegengoals binnen. Als het tegenslaat, zijn dat er misschien vijf of zes. Het is een werkpunt", oordeelt Onur Kaya.

Ook voor Wouter Vrancken is het een aandachtspunt, al wil de KVM-coach het ook niet opblazen. "We hebben er tot dusver twee tegen gekregen. Als iemand zijn man niet volgt, kan je dat voorhebben. Het is kwestie om niet in de fout te gaan. Het is inderdaad iets waar we moeten opletten, maar zo'n dingen moet je ook niet groter maken dan ze zijn. Anders gaat het in de hoofden kruipen."

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.