Communicatie niet te onderschatten factor bij Lokeren: "Spanjaard en twee Japanners die geen woord Engels spreken"


Foto: © photonews 21 augustus 2019 13:07

Sporting Lokeren belooft voorlopig geen prettige tijden in 1B. Met een 1 op 9 en slechts één gemaakt doelpunt is de competitiestart niet meteen wat ze er in het Waasland van verwacht hadden. Dat is te wijten aan een hele resem factoren. Glen De Boeck schetst de situatie.

"De omstandigheden zijn zodanig dat het niet lukt vanaf dag één. We zijn een ploeg aan het bouwen en dat kost tijd", beseft de trainer van Sporting Lokeren. "De overname is laat gebeurd. Op de transfermarkt moet je dan bepaalde dingen kunnen doen. Omdat je geen transfersommen wil betalen, ga je op zoek naar spelers die vrij zijn: De vraag is dan ook: in welke staat komen ze toe?

Ook de meest voor de hand liggende dingen, zoals welke taal ze spreken, kunnen dan een rol gaan spelen. "We hebben een Spanjaard die geen woord engels spreekt, we hebben twee Japanners die geen woord engels spreken. Je kan daar als coach wel eens iets tegen zeggen, maar ze verstaan u toch niet."

Geen excuses

Er zijn zo nog wel dingen die het niet gemakkelijker maken. Al wil De Boeck geen excuses zoeken. "We zijn met Overmeire een zeer belangrijke pion kwijt voor een bepaalde tijd. Maar we mogen ons daar allemaal niet achter verschuilen. We hebben nog een lange weg te gaan en naarmate het seizoen vordert, zal het duidelijker worden waar we kunnen eindigen."

1e klasse B \\ Sporting Lokeren
 
 
 
Reacties.