Een ommekeer of schone schijn? Dit is de echte reden waarom Anderlecht Davies plots T1 maakt


Foto: © photonews 22 augustus 2019 20:20

RSC Anderlecht heeft de technische staf hertekend. Simon Davies is vanaf heden een volwaardige T1, Vincent Kompany gaat de troepen tussen de krijtlijnen aanvoeren. Een nieuwe wending of schone schijn?

Voor de duidelijkheid: Simon Davies wordt een volwaardige T1, maar de Welshman heeft enkel beslissingsbevoegdheid tijdens de negentig minuten van de wedstrijd. Verder is én blijft Vincent Kompany de baas. 

Vanwaar dan de mededeling? Ook Kompany beseft dat hij tijdens wedstrijden zijn volledige concentratie aan de partij zelf moet geven. Tussendoor bijsturen en tactische beslissingen doorgeven is ook voor de Prince van het goede te veel. 

Maar eigenlijk verandert er quasi niets op Neerpede. Kompany bepaalt nog steeds de trainingen, de basiself, de transfers,... Kortom: alles. Alleen heeft de Rode Duivel (nog) geen Pro License-diploma. En Davies natuurlijk wel. 

Remember Belhocine...

We keren eventjes terug naar 2016. Karim Belhocine gaat aan de slag als coach van KV Kortrijk, maar ook hij had het nodige papiertje nog niet. De Licentiecommissie zag dat hij constant voor de bank stond te coachen en zou ingrijpen...

Het is natuurlijk zo ver niet gekomen, maar Anderlecht wil eventuele problemen simpelweg vermijden. Bovendien staat Davies en niet Kompany - zolang hij zelf tussen de krijtlijnen staat natuurlijk - voor de dug-out. Duidelijk voor iedereen én vooral voor de KBVB...

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.