🎥 Throwback thursday: Exact vijftien jaar nadat Ibrahimovic met wereldgoal afscheid nam van Ajax, scoort ook rivaal Vela op weergaloze wijze


Foto: © photonews 22 augustus 2019 13:18

Exact vijftien jaar geleden scoorde Zlatan Ibrahimovic zijn allerlaatste goal voor Ajax. Nadat hij de openingstreffer van NAC Breda al na dertien minuten had uitgewist, maakte hij er een kwartier voor tijd op weergaloze wijze 5-1 van.

“Maradona, Zidane… zij kunnen het. Maar Ibrahimovic dus ook!” Liet de Nederlandse commentator zich ontvallen.

Negen dagen later ruilde de Zweed Ajax voor Juventus voor zestien miljoen euro. Een bedrag dat toen nog wat meer voorstelde dan de dag van vandaag. Hij was toen de op één na duurste uitgaande transfer uit de geschiedenis van de Amsterdammers.

Sinds maart 2018 voetbalt Zlatan voor LA Galaxy in de MLS. Ibrahimovic en Vela zijn er al een tijdje in een strijd verwikkeld over wie nu eigenlijk de beste is.

Ibrahimovic (37) gaf onlangs nog fijntjes aan dat Vela (30) meer dan zeven jaar jonger is en hij op die leeftijd op een veel hoger niveau voetbalde.

Vela heeft al een hele tijd een paar goals voorsprong, maar vergrootte afgelopen nacht zijn bonus van vier naar zes eenheden. De Mexicaan heeft nu 26 goals achter zijn naam staan, de Zweed twintig.

Maar Vela scoorde afgelopen nacht niet zomaar twee keer, één daarvan was ook een wereldgoal. Het was lang geen exacte kopie van het laatste doelpunt van Ibrahimovic voor Ajax, maar toch ook nadat hij heel wat spelers in de wind zette en de bal uiteindelijk maar voor het inleggen had.

Ibrahimovic scoorde dit seizoen nog een paar heerlijke goals. Enjoy while it lasts. Het contract van Zlatan bij LA loopt eind december af.

Champions League \\ Ajax \\ Los Angeles Galaxy \\ Los Angeles FC
 
 
 
Reacties.