Vijf op vijf voor Belgische teams in Europa? Coëfficiënt viert hoogtij, maar het kan nog zo veel mooier


Foto: © photonews 23 augustus 2019 14:45

Al onze Belgische ambassadeurs in Europa zijn voortvarend aan hun missie begonnen. Zowel Club Brugge (Champions League) als Gent en Antwerp (Europa League) hielden hun kansen gaaf op het bereiken van de poulefase na de heenwedstrijd.

Naast de financiële motieven (Club Brugge int 15 miljoen euro wanneer het doorstoot tot de groepsfase van het kampioenenbal, Gent en Antwerp mogen 3 miljoen op hun bankrekening bijschrijven wanneer ze hetzelfde bereiken in de Europa League) is dit ook goed nieuws voor onze Belgische coëfficiënt in Europa. 

Sterke voorrondes

Gent, Club Brugge en Antwerp sprokkelden al 2,3 punten in de voorrondes van de Champions League of Europa League. Een mooi aantal, maar het puntentotaal begint pas echt aan te dikken bij kwalificatie voor de groepsfase van de Europese competities. De behaalde punten in de voorrondes worden namelijk nog door twee gedeeld.  

Bonuspunten

Indien blauw-zwart zich volgende week plaatst tegen Linz komen daar nog eens vier bonuspunten bij. Let op, deze moeten echter wel nog gedeeld worden door vijf (het aantal tickets voor België in Europa), maar dat betekent nog een mooie stijging van de coëfficiënt met 0,8 punt. 

Club Brugge droeg deze week zijn steentje bij aan de Belgische coëfficient op het veld van LASK Linz

Als Antwerp en Gent zich plaatsen voor de Europa League hebben ze elk nog zes kansen om punten te sprokkelen. Bovendien zijn er ook nog Genk en Standard die rechtstreeks geplaatst zijn voor de poules.

Stevig in de top 10

Momenteel staan we op een knappe achtste plaats in de UEFA-landenranking met 32.600 punten. Indien onze teams doorstoten naar de poules kunnen we, mits een gunstige loting, een kloofje slaan met onze achtervolgers.

Club Brugge deelde een tik uit aan onze naaste belager Oekraïne (30.800 punten) door in de onderlinge confrontatie Dynamo Kiev Europees uit te tellen. Zo krijgen we wat meer ademruimte. Nummer zeven, Portugal, lijkt voorlopig wel nog buiten schot.

Het ziet er dus rooskleurig uit voor onze Belgische teams, al willen we natuurlijk het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. 

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ AZ Alkmaar \\ KAA Gent \\ Rijeka
 
 
 
Reacties.