'De Lestienne van Club Brugge' komt opnieuw aan de oppervlakte bij Standard

23 augustus 2019 16:22

Maxime Lestienne was afgelopen weekend de grote man bij Standard tegen Moeskroen. Hij scoorde de eerste twee doelpunten, maar moest in de slotfase wel geblesseerd naar de kant.

Met drie doelpunten en één assist was de flankaanvaller al rechtstreeks betrokken bij vier doelpunten. Vorig seizoen bleef hij in 33 wedstrijden hangen op acht. We zien dit jaar dan ook een andere Lestienne.

"Ik wilde vorig seizoen zo graag scoren en mezelf opnieuw laten zien dat het gewoon niet meer lukte. Dit seizoen ben ik alvast een stuk meer zelfzeker”, vertelde hij daar onlangs over.

Ook Samuel Bastien vertelde na het duel tegen Moeskroen dat hij de indruk had dat zijn ploegmaat een ‘klik’ had gemaakt.

Het is intussen al tien jaar geleden dat Lestienne op zeventienjarige leeftijd doorbrak bij Moeskroen. Na twintig wedstrijden voor Les Hurlus trok hij transfervrij naar Club Brugge. Daar kende hij zijn beste tijden. Op vier jaar tijd speelde hij 157 wedstrijden, scoorde hij 39 keer en leverde hij 35 assists af.  

In 2014 koos hij echter voor het geld van het Qatarese Al Arabi. Hij werd achtereenvolgens uitgeleend aan Genoa en PSV en in 2016 voor tien miljoen euro verkocht aan Rubin Kazan. Na een mislukt avontuur bij Malaga belandde hij vorige zomer opnieuw in België.

Daar forceerde hij zich vorig seizoen dus zoals eerder aangehaald. Met Lestienne, Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela én Anthony Limbombe beschikt Michel Preud’homme over vier wingers die dat ‘gek maar geniale’ in hun spel hebben.

Lestienne bewijst op dit moment dat hij nog steeds heel wat kwaliteiten heeft, door ze niet meer zo nodig te willen tonen. Als hij de volgende weken en maanden zo blijft voetballen, heeft Standard de vervanger voor  Moussa Djenepo in eigen rangen gevonden.

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.