Zulte Waregem blijft overeind in Sint-Truiden en pakt 7 op 9


Foto: © photonews 24 augustus 2019 22:20

Zulte Waregem had vertrouwen getankt met een 6 op 6 en beet zich ook uit bij Sint-Truiden vast in de wedstrijd. Dankzij Larin was het zelfs bijna met de volle buit gaan lopen, maar dat zou STVV niet verdiend hebben. De Limburgers namen immers meer initiatief. Het doelgevaar was echter schaars.

Brys moest het zonder Boli en ook Botaka stellen - zo leek het althans voor de aftrap. De Smet en Balongo waren de vervangers. STVV opende meteen prima, maar al snel vond Zulte Waregem meer diepgang via Zarandia die geregeld voorbij zijn man ging. Sint-Truiden ging vervolgens ook de ruimte in de rug van de bezoekende defensie zoeken.

Bossut kwam meermaals goed zijn doel uit om gevaar vanwege de Truiense aanvallers onmogelijk te maken. Het iets betere voetbal was dan wel van de thuisploeg, veel leverde dat niet op. De brilscore aan de rust was dan ook logisch te noemen.

Bedrijvige Balongo

Balongo was niet altijd even gelukkig, maar wel steeds bedrijvig. In het begin van de tweede helft legt de spits aan van in het strafschopgebied, binnen het bereik van Bossut. Aan de overzijde zette Berahino vanuit een scherpe hoek Yabuki aan het werk.

Sint-Truiden nam nadien een groot deel van de tweede helft voor zijn rekening, maar kwam vaak niet verder dan ongevaarlijke schoten uit de tweede lijn. Brys gooide dan maar Botaka in de strijd. Blijkbaar was de aanvoerder van STVV toch fit genoeg voor het laatste kwart van de match. Het was Balongo die dé kans op 1-0 kreeg. Van in de kleine baklijn kopte de Belgische Congolees over.

Larin bijna met de uppercut

Ei zo na ging Zulte Waregem nog met een gevleide zege aan de haal. Larin kwam bijna met een mirakel op de proppen: vanuit een haast onmogelijke hoek trof de Canadees het doelhout. Luttele seconden nadien werd Oberlin bereikt aan de tweede paal. De controle was niet top en Yabuki kon tussenkomen. Meteen het laatste gevaar in de match: beide teams behaalden dus een punt.

Jupiler Pro League \\ Sint-Truiden \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.