Kan STVV in eigen huis zonder twee sterkhouders stuntzege bevestigen of trekt Essevee stijgende lijn door?

24 augustus 2019 11:00

Het is voor Sint-Truiden een moeizaam seizoensbegin, maar het klopte twee weken geleden wel Standard. Als het nog eens wil vieren op Stayen, zal dat wel zonder sterkhouders Botaka en Boli moeten gebeuren. Tegenstander Zulte Waregem deed dan weer vertrouwen op met een 6 op 6.

Er kon moeilijk naast gekeken worden in de eerste weken van de competitie: dit STVV mist voorlopig kwaliteit om net als vorig seizoen mee te dingen naar een plaats bij de eerste zes. Wel heel knap dat de Truinaars na een bolwassing in Jan Breydel vervolgens de rug rechtten en het in eigen stadion haalden van Standard. Een week later waren de Kanaries wel kansloos op de Bosuil.

Zulte Waregem zat in hetzelfde schuitje, toch na twee wedstrijden. De duidelijke nederlagen tegen KVM en Standard deden weinig goeds vermoeden. Nadien zorgden aanwinsten Berahino en Bjordal mee voor de kentering in Genk. Ook de thuiswedstrijd tegen Charleroi werd tot een goed einde gebracht, waardoor de wereld er al heel anders uitziet.

Selectienieuws

STVV kan elke afwezige missen als kiespijn. Het zal voor Marc Brys dan ook behoorlijk puzzelen worden door het ontbreken van Botaka (enkel) en Boli (schorsing). Daarnaast zijn ook Steppe, De Petter en Garcia out voor deze wedstrijd. Bij Zulte Waregem moeten ze het dan weer doen zonder Baudry en Humphreys.

Kan jij de uitslag van Sint-Truiden - Zulte Waregem voorspellen? Dan zit er zeker een mooie prijs in via BETFIRST!

Jupiler Pro League \\ Sint-Truiden \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.