Aanvaller KV Mechelen droomt van nationale ploeg Ivoorkust: "Hoop er in september bij te zijn"

24 augustus 2019 10:05

William Togui heeft met twee doelpunten in vier wedstrijden zijn seizoensstart niet gemist bij KV Mechelen. De aanvaller toont zich alvast erg ambitieus.

KV Mechelen kocht de Ivoriaan vorige zomer weg bij SC Gagnoa in zijn thuisland. Vorig jaar scoorde hij vier keer in negentien optredens in 1B. Nu droomt hij van meer.

“Ik heb er altijd van gedroomd om ooit de kleuren van mijn land te mogen dragen”, vertelde hij in een gesprek met Gazet van Antwerpen.

“Bij de jeugd was ik vaste klant bij de nationale selecties, maar tot een A-selectie is het nog niet gekomen. De bondscoach volgt me wel. Vorig seizoen heb ik hem nog gesproken. Toen zei hij dat de Belgische tweede klasse qua niveau te laag was om in aanmerking te komen voor een selectie.”

“Logisch, want Ivoorkust heeft spitsen die in de grootste competities van Europa spelen. Nu ik zelf ook op het hoogste niveau voetbal, hoop ik dat de bondscoach wel overweegt om me te selecteren. Ik zit er toch wat op te wachten. Als ik op dit niveau blijf presteren hoop ik er in september bij te zijn.”

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ KV Oostende \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.