Preud'homme: "Carcela weet waarom hij niet begon, maar jullie hoeven dat niet te weten"


Foto: © photonews 25 augustus 2019 22:37

Standard begon zondag aan de partij tegen KV Kortrijk met dezelfde elf als tegen Moeskroen. Michel Preud'homme had na de overwinning van vorige week nochtans laten verstaan dat hij veel wou roteren in deze fase van de competitie.  

Mehdi Carcela begon dus op de bank. “Ik weet waarom”, aldus Preud’homme. “Hij weet het zelf ook en hij begrijpt mijn beslissing. Jullie hoeven niet te weten waarom ik deze keuze maakte. Maar we weten allemaal dat hij het verschil kan maken. Mehdi was vandaag opnieuw erg belangrijk voor ons.”

Carcela maakte inderdaad het verschil. Standard keek lang tegen een achterstand aan, maar na de invalbeurt van Carcela  begon het beter te draaien. In de slotminuut van de reguliere speeltijd van de tweede helft zette de Marokkaanse Belg  Selim Amallah op weg naar het winnende doelpunt.

“Onze bankzitters hebben het verschil gemaakt”, aldus Preud’homme. “Ik ben erg fier op wat mijn team onder deze omstandigheden (met een man minder, red) heeft gedaan. Elke overwinning is belangrijk, maar deze met tien man was erg goed voor de moraal.”

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.