20-jarig talent ontpopt zich tot lichtpuntje in Sint-Truiden en krijgt massa's lof van Marc Brys


Foto: © photonews 28 augustus 2019 11:33

Het is nog niet het seizoensbegin geweest waar ze in Sint-Truiden op hadden gehoopt. Er is nu wel de komst van Steve De Ridder, maar voordien bleven de inkomende transfers van ervaren spelers uit. Daar zit ook een positieve kant aan: de jonge talenten krijgen de kans om zich te ontplooien.

In die categorie kunnen we ook Nelson Balongo plaatsen. De Belgische Congolees liet in de voorbereiding al fraaie dingen zien en viel in de recente competitiematch op door het aantal doelpogingen dat hij ondernam en de gretigheid die hij tentoon spreidde.

"Ik heb gespeeld zoals ik elke wedstrijd speel. Dat is mijn speelstijl." Het is wel vooral bij afwezigheid van anderen, zoals Yohan Boli, dat Balongo van bij de aftrap ingezet zal worden. Zoals tegen Zulte Waregem het geval was. "We konden niet al ons gewicht in de schaal leggen, maar we hebben getoond dat we goed kunnen spelen. Ik hoop wel om ook eens doelpunten te gaan maken."

Wat de 20-jarige youngster betreft, staart Marc Brys zich daar niet blind op. "Nelson heeft enorm gewogen en is zeer werklustig. Hij pakt uit met goede loopacties. Had hij graag een doelpuntje meegepikt? Ja, natuurlijk. Maar ik kan enkel met veel lof spreken over zijn wil om mee in het spel betrokken te worden."

Sint-Truiden zou die wedstrijd dus niet gewonnen hebben als Boli op zijn plaats had gespeeld? "Het zou zeer onrechtvaardig zijn om dat te zeggen."

Jupiler Pro League \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.