Talentvolle middenvelder kreeg profcontract van Anderlecht: tweevoetig, vista en werkkracht

28 augustus 2019 19:14

Anderlecht gaf deze week weer twee nieuwe talenten een profcontract. Daar zijn ze bij paars-wit heel snel mee, want de besten willen ze niet door de mazen van het net laten ontsnappen. Nils De Wilde is er daar zo eentje van...

In Anderlecht geloven ze sterk in de jonge box-to-box. De term mag voor velen al achterhaald zijn, maar de 16-jarige De Wilde heeft het in zich om hem nieuw leven in te blazen. Op de jeugdacademie klinkt het dat de tweevoetige middenvelder een goed schot heeft, een goeie lange pass, vista en niet vies is om te werken. 

Hij speelt zijn matchen bij de U18 en U21 en werd onlangs door beloftencoach Craig Bellamy meegenomen naar de Otten cup, het prestigieuze jeugdtoernooi van PSG. Hij mocht er van Bellamy ook al proeven van het 'grotere' werk. 

De Wilde maakte op zijn 12de de overstap van Lokeren naar Anderlecht. Hij mocht telkens wel in een hogere leeftijdscategorie gaan spelen. Onlangs stond hij met de U18 ook op het veld met Romelu Lukaku, wat blijkbaar ook wel een motivatieboost gaf.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.