Het humeur van de Anderlecht-fans: "Het enige wat ik hen verwijt is dat ze geen fitte spits haalden" en "Zo kan ik ermee leven dat ze geen kampioen spelen"

28 augustus 2019 18:06

De open training van Anderlecht was het ideale moment om eens te gaan peilen naar het humeur van de supporters. Als massa staan ze alvast achter het project, maar wat als we ze het individueel vroegen? Blijkt dat het niet al te veel uitmaakt. De teneur is bij iedereen hetzelfde.

Kevin Jacobs, voorzitter van supportersclub Purple Stars, blijft achter de visie staan. "Ik ben nog steeds enorm positief", knikt hij. "Het voetbal wordt elke week beter. Als je al vijf jaar geen voetbal gezien hebt... Het enige wat ik het bestuur verwijt, is dat ze geen fitte spits gaan halen zijn. Ik ben zeker dat we minstens al 5-6 punten meer hadden gehad."

Beschaamd toen we met Weiler-voetbal kampioen speelden - Dimitri De Laet

We hoeven niet ver te lopen vooraleer we dezelfde mening te horen krijgen. "Hoe raar het ook klinkt: ja, we zijn heel positief", zegt Dimitri De Laet. "Na de jaren die we gehad hebben. 9 van de 10 kennissen die we hebben, waren beschaamd dat we met het voetbal van Weiler kampioen gespeeld hebben. Die heeft hier ook wat weggejaagd. Als je ziet dat Lukebakio nu voor 20 miljoen wordt verkocht..."

"Dit is een verademing. Je hebt het gezien tegen Oostende: iedereen stond na de match recht op de banken. Ik wist ook dat het overdreven was om te eisen dat er dit seizoen al kampioen gespeeld zou worden. Deze manier vergt tijd, misschien wel verschillende jaren. Maar dat heb ik ervoor over", aldus De Laet. "Daarna zullen ze wel terug overnemen."

Een geblesseerde spits en verder niks, dat snap ik niet - Niels Coenen

Het verwijt van de spits die er niet is, klinkt wel overal. "Iedereen wist dat we extra aanvallers nodig hadden. En je gaat me niet vertellen dat ze niet wisten dat Roofe lang out zou zijn", besluit De Laet. "Een spits die geblesseerd is en niks anders, ik snap het niet", voegt Niels Coenen, speciaal uit Limburg afgereisd, eraan toe.

"Maar ja, ook ik zie het wel zitten. Vorig seizoen zag je dat het niet beter meer kon, dit seizoen zie je dat het nog beter zal gaan. Ik heb goeie hoop."

Waarom gebruiken ze Trebel niet? - Rani Van Vlaenderen

De kritische noot komt van een vrouwelijke fan. Rani Van Vlaenderen heeft haar bedenkingen bij de keuzes. "Het voetbal? Mja, ça va... Kijk, ik ben voor jeugd, maar te veel ineens... Het kader moet beter. Waarom gebruiken ze Trebel niet? Die kan je op dit moment toch niet op de bank laten?"

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.