Gent-voorzitter De Witte is fan van Anderlecht-aanpak: "Het zou een richtingwijzer voor iedereen kunnen worden"


Foto: © photonews 29 augustus 2019 11:26

AA Gent heeft zijn kern gevoelig versterkt deze zomer. Michel Louwagie moet nu de overbodige spelers nog kwijtgeraken. Voorzitter Ivan De Witte is blij met de gedane transfers, ook die van Sven Kums, waarvan de buitenwereld beweerd dat hij gedaan is uit nostalgie.

De Witte is duidelijk op dat gebied. "Wij hebben op een bepaald moment vastgesteld dat Kums een mogelijkheid zou worden, omdat Anderlecht voor een totaal andere piste heeft gekozen. Tussen haakjes: ik heb veel bewondering voor wat ze bij Anderlecht doen. Je moet veel moed hebben om de richting te kiezen die zij kiezen. Ik ben er ook van overtuigd dat ze daar goed gaan uitkomen", vertelt hij in HLN

De Witte blijft geloven dat Anderlecht straks weer bovenaan zal meestrijden. "Ik ben niet afvallig. Ik heb bij hen fragmenten van heel goed voetbal gezien, dat verdient om er mee door te gaan. Ik vind het fantastisch hoe ze met de jeugd werken. Het is te hopen dat het lukt, omdat dat een richtingwijzer zou kunnen zijn voor iedereen."

Waardeverlies

"Maar binnen de richting die ze gekozen hebben, was er geen plaats meer voor Kums. Dan leek het ons beter om hem bij ons weer de kans te geven om te spelen. Het is geen 'Sehnsucht' geweest, maar een bewuste keuze. Ik denk dat Kums ons nog veel toegevoegde waarde zal brengen. Het is een win-win. Voor ons was het financieel haalbaar, anderzijds heeft Anderlecht een speler die hier misschien helemaal weer op peil komt. Als hij helemaal niet had gespeeld, was dat puur waardeverlies geweest."

Europa League \\ KAA Gent \\ Rijeka
 
 
 
Reacties.