Kompany in de tribunes? "Het is een bitterzoete situatie"

29 augustus 2019 15:47

't Blijft toch een speciale situatie bij Anderlecht. Vincent Kompany neemt deze week de tijd om de ploeg echt onder handen te nemen nu hij geblesseerd is, maar zondag mag hij niet op de bank zitten. Vragen daarover zijn vervelend, maar ook logisch...

Je zag dat Simon Davies het allemaal wel had zien aankomen, maar de T1 zat duidelijk verveeld met de vele vragen over de rol van Kompany zondag. "Ja, Vince is geblesseerd, maar eigenlijk doet hij niet veel anders dan wanneer hij meetrainde."

"Enkel zijn indeling ziet er anders uit. Hij kan nu meer gedachten steken in de voorbereiding van de ploeg dan toen hij zelf meetrainde", aldus Davies. "Maar natuurlijk wil je Vincent Kompany op het veld hebben. Dus is de situatie nu wat bitterzoet."

Extra ogen

Dat Kompany niet de nodige papieren heeft om zondag op de bank te zitten, roept dan weer vragen op over of hij gaat communiceren met de bank. "We hebben gewoon een extra paar ogen in de tribune. Ik begrijp dat er veel vragen zijn, maar we leven vooral toe naar die grote match van zondag. We hebben andere stafleden die ook de wedstrijd kunnen anlyseren, weet je."

"Hij zal vanop de tribune ook wel een impact hebben. Zijn enthousiasme en energie stralen af op de ploeg. We zullen wel zien wanneer we hem terug op het veld hebben. Zo snel mogelijk hopelijk."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.