Een dik probleem voor Anderlecht: centrale verdediger loopt zware blessure op

30 augustus 2019 21:08

Alsof de duivel er mee gemoeid is. Twee dagen voor de topper tegen Standard, zag Anderlecht opnieuw een centrale verdediger uitvallen.

Tegen Racing Genk moesten zowel Philippe Sandler als Vincent Kompany naar de kant vorige week. Sandler kan zondag spelen tegen de Rouches, Kompany niet. De Nederlander werd tegen de Limburgers vervangen door Marco Kana. Toen Kompany even later geblesseerd naar de kant moest, zag je hem zelfs naar de zeventienjarige verdediger gebaren dat hij het vanaf dan in handen moest nemen.

Maar Kana zou vrijdag een zware blessure hebben opgelopen op training en een hele tijd aan de kant staan. Elias Cobbaut, Philippe Sandler en Killian Sardella zijn zo de enige overgebleven, fitte centrale verdedigers. Al depaneert Sardella tegenwoordig op de rechtsachter. De transfer van Antonio Milic naar het Spaanse Rayo Vallecano is nog niet helemaal rond, maar op de ex-speler van Oostende wordt sowieso niet meer gerekend. 

Door de blessure van Kana lijkt Anderlecht in de laatste dagen van de transferperiode toch nog op zoek te moeten naar een nieuwe verdediger. Tegen Standard haalt Kompany wellicht Jerko Guldix (19) of  Lucas Lissens (18) bij de selectie.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.