OFFICIEEL: Waasland-Beveren heeft opvolger voor Custovic beet

30 augustus 2019 10:05

Waasland-Beveren heeft zijn nieuwe trainer beet. Het is de naam geworden die de laatste dagen het meest de ronde deed, namelijk die van Arnauld Mercier. Sinds januari was de Fransman sportief directeur bij Seraing. Vanaf heden gaat hij weer zelf op het oefenveld staan.

Adnan Custovic betaalde bij Waasland-Beveren het gelag voor de teleurstellende competitiestart na een 1 op 15. Aan Mercier om de club opnieuw op de rails te krijgen. Waasland-Beveren heeft bevestigd dat Mercier zoals verwacht aangesteld is als nieuwe coach.

Bijna promotie met Roeselare

In 2010 zette Mercier zijn eerste stappen als hoofdtrainer bij Boussu-Dour, dat toen in tweede nationale actief was. Ook de volgende jaren bleef hij op het tweede niveau actief. Zijn meest opmerkelijke verwezenlijking als coach is de bijna-promotie met SV Roeselare.

In december 2016 kaapten de West-Vlamingen onder leiding van Mercier verrassend de eerste periodetitel weg in 1B. In de promotiefinale moest Roeselare alsnog de duimen leggen voor Antwerp. Nu krijgt Mercier dus toch de kans om op het hoogste niveau aan de slag te gaan. Zijn opdracht: Waasland-Beveren in 1A houden.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ SK Beveren
 
 
Reacties.