Kompany zou volgende week duchtig kunnen trainen... als hij genoeg spelers zou hebben

30 augustus 2019 16:50

Je zou denken dat Vincent Kompany volgende week er eens de pees kan opleggen bij Anderlecht. Doorgedreven trainen, het systeem perfectioneren... Nu hij zelf geblesseerd is, heeft hij tijd. Maar dat plan mag zo goed als in vuilbak...

Nacer Chadli en Yari Verschaeren zijn opgeroepen voor de Rode Duivels. Killian Sardella, Sambi Lokonga, Francis Amuzu, Sieben Dewaele, Jérémy Doku en Alexis Saelemaekers voor de beloftenploeg van Johan Walem. De beloftencoach moet een nieuw elftal bouwen en dan is het dankbaar dat Anderlecht met zoveel jeugd speelt natuurlijk.

Peter Zulj en Luka Adzic hebben ook internationale verplichtingen. De kans is groot dat ook Marco Kana zich moet melden bij de Belgische U19. Adrien Trebel en Antonio Milic (en mogelijk Thelin) vertrekken waarschijnlijk nog... Makarenko, Dimata, Najar, Sowah, Bakkali, Roofe en Hotman zijn geblesseerd.

Halve basisploeg

Daardoor zou er nog 15 man of minder kunnen overblijven, waaronder vier keepers. Niet echt ideaal om mee te trainen. Maar bondscoach Johan Walem heeft overlegd met Kompany vooraleer hij zijn ploeg leegplukte. "Sambi is klaar en kan een belangrijke rol gaan spelen bij Anderlecht. Saelemaekers is de laatste twee weken dan weer goed bezig", aldus Walem.

"Ik weet dat ik heel wat spelers weghaal bij Vincent, maar het is wel makkelijk dat ik rechtstreeks met hem kan overleggen. Hij is er uiteraard mee akkoord gegaan." Het is wel vrij ambetant dat hij volgende week half zijn basisploeg zal missen uiteraard.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.