Supporters Lokeren hebben de strijd nog niet opgegeven: "Dan zullen de punten wel volgen"

30 augustus 2019 16:00

Sporting Lokeren is met 1 op 9 niet goed begonnen aan de competitie. Toch denken de supporters van supportersclub 't Kapelleken nog niet negatief. Volgens hen komt het goed als De Boeck ervoor kan zorgen dat er agressie op de mat wordt gebracht.

Volgens de supportersclub moet Lokeren zich nog aanpassen aan 1B. "De grote nieuwigheid is vooral de manier van voetballen. Daar waar er in 1A meer gevoetbald wordt, is het in 1B écht strijden voor de punten."

"Elke wedstrijd wordt op het scherpst van de snee gespeeld. De Boeck gaf ook al aan dat er meer agressie op de mat moet gebracht worden. Indien hij het er in krijgt, zullen de punten wel volgen. Er loopt echt wel voldoende kwaliteit rond om voor de eerste drie plaatsen te spelen, daar zijn we van overtuigd."

Volgens hen kan het zeker nog goedkomen dit seizoen. "In 1B kan alles, zeker als je een reeksje kan neerzetten, zoals Mechelen vorig seizoen. Toch verwacht ik dat Sporting pas zal pieken richting periode 2, al is dat geen garantie op promotie. Er werd al veel puin geruimd bij Lokeren, maar er is nog een hele weg af te leggen. Indien de promotie niet voor dit seizoen is, hoeft het geen ramp te zijn."

OHL

Morgen speelt Lokeren thuis tegen OHL. Geen makkelijke wedstrijd, want OHL heeft al 6 op 9 behaald, waaronder een zeer mooie 3-0 overwinning tegen Beerschot. Toch denken de supporters van Lokeren dat er wel iets te rapen valt.

"OHL liet zeker een goede indruk na in het seizoensbegin. Ze hebben in alle linies ervaren spelers lopen die hun strepen reeds verdienden op het hoogste niveau. Toch heeft Lokeren minstens evenveel kwaliteit op het veld staan. Het zal een spannende partij worden volgens mij, al hoop ik dat het thuisvoordeel ons de drie punten oplevert."

Nils Wens

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ OH Leuven
 
 
Reacties.